diumenge, 29 d’octubre del 2017

EXPOSICIÓ SIRO LÓPEZ



«L'esperança també juga» Siro López
“L'esperança també juga” és el títol de l'exposició que mostra, a través d'una quinzena d'imatges, la capacitat dels infants de jugar i crear en situacions adverses de pobresa, violència i conflicte.
Del 9 al 17 d’octubre,  hem pogut gaudir de la exposició fotogràfica d’en Siro López a l’escola FEDAC Súria i podem dir que ha estat una gran experiència. Els nostres alumnes han contemplat, pensat, sentit i s’han ficat dins les imatges. Han pogut descriure les seves sensacions i sentiments sovint, contraposats.
L’autor conjuga la pintura, el disseny, la fotografia, la il·lustració, el teatre, el mim i la dansa. Ha publicat obres sobre pintura i disseny i les ha exposat a Europa i als Estats Units. És director d'art de la revista Educadores i aquestes són les seves paraules i interpretació respecte a l’exposició:
“Aquesta exposició és un projecte que s'inicia fa molts anys en constatar en els meus viatges la capacitat dels nens de jugar i de crear tot i les adversitats.
Molts d'ells viuen en situacions dramàtiques de pobresa, de violència domèstica, en països amb conflicte bèl·lic, en camps de refugiats...
Si no tenen joguines les fabriquen ells mateixos amb els materials dels què disposen: llaunes, bosses d’escombraries, cartrons, pals de fusta, fil ferro, etc. Res els impedeix jugar i somriure tot i que molts d'ells es veuen obligats a treballar.
Ells sempre m'han acollit amb l’alegria i la capacitat de transformar la realitat. D'ells he après tant que les seves imatges volen ser un petit homenatge a la valentia, a la creativitat i la capacitat per alimentar l'esperança d'un món més just, més lliure i més humà que demostren.”






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada